TeenegersGroupVšetko podstatné pre nás MLADÝCH

Keď časy dávno minulé sú inšpiráciou

Publikované 17.04.2018 v 13:02 v kategórii Školstvo & gastronómia, prečítané: 46x

Študentky piateho ročníka hotelovej akadémie pri Súkromnej Spojenej škole EDUCO na Slanickej osade zorganizovali malé kongresové podujatie s názvom: "Aj krok späť je posun vpred."




V poslednom, piatom ročníku štúdia na hotelovej akadémii majú byť žiaci schopní samostatne zrealizovať komplexnú úlohu. Dokážu tak, že majú potrebné kompetencie, ktoré požaduje trh práce v oblasti služieb cestovného ruchu. 
Miestom konania kongresového podujatia študentiek bol Hotel Slanica, ktorému ďakujeme za poskytnuté priestory. Cieľom maturantiek bolo ukázať, že recepty a technologické postupy prípravy jedál našich predkov sú nevyčerpateľným zdrojom inšpirácie v modernej gastronómii. 
Tento fakt potvrdil aj profesionálny kuchár Juraj Hruška. Jeho príspevok sprevádzajúci praktické ukážky prípravy jedál bol dôkazom toho, že gastronómia je veda, umenie, hra s vôňami, chuťami, farbami, výsledkom čoho je umelecké dielo na tanieri, spokojný hosť a rovnako spokojný celý tím pracovníkov, ktorí gastronomický zážitok pripravili. Juraj Hruška zdôraznil, že v gastronómii je dôležitá komunikácia s hosťom, pretože častokrát vďaka nej kuchár získa inšpiráciu. Dokázal, že z tradičným jedál z nenáročných regionálnych surovín sa vďaka moderným technológiám a moderným technologickým postupom dá pripraviť netradičné jedlo. Jeho zemiaky v troch rôznych textúrach boli zážitkom pre všetky zmysly. Rozprávanie majstra kuchára presvedčilo viacerých poslucháčov, že šéfkuchár je práca snov. 
Hlavné slovo však mali maturantky. Ich prezentácia bola exkurziou od začiatkov gastronómie v praveku až po súčasné trendy v gastronómii: etnickou kuchyňou a fine dinning počínajúc, fusion cuisine a amuse bouche končiac. Praktickými ukážkami presvedčili, že účasť profesionálneho kuchára bola aj pre ne veľkou inšpiráciou. 
Tradície a súčasnosť žiačky prepojili aj vo videorecepte na prípravu tradičných fašiangových šišiek v modernom prevedení. Svoje nadobudnuté vedomosti a zručnosti využili aj pri príprave coffee breaku, ktorý bol súčasťou programu kongresového podujatia. 
Realizáciou nie jednoduchej úlohy štvorica dievčat presvedčila, že päťročným štúdiom na hotelovej akadémii získali dostatok vedomostí a zručností potrebných na prácu v gastronomických a hotelových službách a majú veľmi dobré šance stať sa nasledovníčkami takých profesionálov, akým je ich pozvaný hosť Juraj Hruška. 


https://youtu.be/-W-IK9MzazY
https://www.youtube.com/watch?v=P0muZJrOoW8&feature=youtu.be


Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?